• Добавени продукти за сравнение
    Няма нищо в сравнение...
   • Вашите любими продукти
     Няма нищо в любими...
    • 0877770818
    • Хидрогел HI BEES

     Естествено решение срещу нашествия на акари

     1 2 3 4 5
     Наличност:
     На склад

     Производител: Сердика Фарма Ринг АД

     Регистрационен номер: 14240311

     Нов

     Varroa destructor е паразитен акар, заразяващ пчелните колонии, който представлява значителна заплаха за размера на пчелните популации и производството на мед. Справянето с това предизвикателство изисква иновативни и устойчиви подходи. Един такъв подход, който привлича вниманието, е използването на фитотерапевтични продукти на основата на натурални екстракти и етерични масла. Този тип продукти са естествено и екологично решение за контрол на нашествията от акари Вароа, като същевременно минимизират въздействието върху околната среда.

     Хидрогел HI, BEES ® е специално формулиран за да осигури съпътстваща подкрепа по време на лечението на инвазия с акарите вароа. Продуктът е мощна комбинация от екстракт от мащерка, ментово масло и масло от чаено дърво. Използвайки силата на естествените компоненти, този продукт предлага фитотерапевтичен подход за борба с акарите Вароа без химикали. Уникалната комбинация от съставки спомага за намаляване на популацията на акарите посредством нарушаване на техния жизнен цикъл и възстановяване на баланса в пчелното семейство. Екстракт от мащерка: оръжието на природата срещу акарите Вароа Мащерката (Thymus spp.) е многогодишно тревисто растение, известно със своите ароматни свойства и кулинарни приложения. Освен това, изследвания са разкрили потенциала му в борбата с вредителите, особено срещу акарите Вароа. Екстрактът от мащерка съдържа етерични масла, богати на съединения като тимол и карвакрол, които са показали обещаващи акарицидни свойства. Наблюдавано е, че силният аромат на маслото от мащерка отблъсква акарите Вароа. Този естествен репелент нарушава моделите на заразяване с акари и може да възпрепятства тяхното размножаване. Контролираната употреба на екстракт от мащерка спомага за поддържане здравето на кошера чрез намаляване натоварването с акар Вароа и свързаното с това предаване на вируси сред пчелите. Щадящият околната среда характер на екстракта от мащерка е в съответствие с устойчивите пчеларски практики, предлагайки на пчеларите естествен инструмент за намаляване на акарите Вароа Масло от мента: обещаващ акарициден агент Извличано от листата на ментови растения (Mentha), ментовото масло е признато със своите антимикробни и инсектицидни свойства. Проучвания предполагат неговата ефикасност за контрол на нашествията от акарите Вароа. Ароматната природа на ментовото масло обуславя неговия отблъскващ ефект върху акарите Вароа. Въздействието на маслото върху размножаването и смъртността на акарите може да бъде от решаващо значение за справяне с нашествията.

     Екстракт от чаено дърво: природен защитник Екстрактът от чаено дърво (Melaleuca alternifolia) е известен със своите антимикробни и антипаразитни свойства. Този растителен екстракт предлага потенциално решение на предизвикателството, свързано с акара Вароа. Използването на фитотерапевтични продукти, съдържащи в себе си като основни действащи вещества екстракт от мащерка, масло от мента, екстракт от чаено дърво и натурални масла е обещаващо като решение за устойчиво справяне с предизвикателството, което представлява акарa Varroa destructor за съвременното пчеларство. В стремежа да защитим популациите на медоносните пчели и да осигурим устойчиво опрашване, тези естествени алтернативи предлагат потенциален път към намаляване на заразяването с акари, като същевременно се запазва деликатния баланс на екосистемата. Начин на прилагане: Хидрогел HI, BEES ® е лесен за употреба. Опаковката е снабдена с помпичка, която дозира продукта върху рамките на кошера. При първо отваряне на продукта трябва да се извършат 20-30 напомпвания, за да може дозаторът да се зареди с гел. След това се нанася по едно бобено зърно хидрогел върху всяка втора рамка. Продуктът се прилага 3 пъти през 3-4 дни. Една опаковка от Хидрогел HI, BEES ® е достатъчна за 25 десет рамкови кошера.

    • Коментари
     Няма открити резултати
    • Коментирайте продукта
   • Newsletter