• Добавени продукти за сравнение
    Няма нищо в сравнение...
   • Вашите любими продукти
     Няма нищо в любими...
    • 0877770818
    • Пчелен клей

     Прополис 10 грама

     1 2 3 4 5
     Наличност:
     На склад

     Смес от смоли, восък и прашец от пъпки и цветове на растенията, обогатена с ензими и подложена на млечно-кисела ферментация в храносмилателната система на пчелите. Прополисът съдържа витамини, етерични масла, минерални соли, микроелементи, хормони и ферменти.

      

     ЗС Слънчев дар 15 ЕООД

      

     Събран от растенията и донесен в кошера, прополисът запазва всичките си свойства:противовирусни, противоплесенни, противорадиационни, те имат изразено мощно антибиотично и антимикотично действие. Освен това има дезинфекционно, обезболяващо и имуностимолиращо действие. Точно тези негови качества се използват и от хората за лечение и профилактика на много болести. Понижава нивата на холестерол в кръвта и повишава броя начервените кръвни клетки. Много добър естествен лечебен продукт, тъй като напълно отговаря на принципа за лекарствата преди всичко да не вреди.

     Единственият риск при лечение с прополис е алергична реакция, която се наблюдава при около 5% от хората.

     Прополисът се използва под форма на 30% спиртен извлек. В 100 мл. 96° житен Спирт" се поставя надробен на ситно 30 грама прополис и се разклаща по 4-5 пъти на ден в продължение на 5-6 дни, след което бистрата надутаечна част се отделя (декантира се) или се прецежда през няколко слоя марля. Този спиртен извлек е траен продукт и може да се използва при възрастни по 30-40 капки в малко (30-40 мл) вода, мляко, сок и др. на гладно 15-20 мин преди хранене. При деца се използват толкова капки, на колкото години е детето, накапани във вода или мляко 1-2 пъти дневно. Може да се използва също за гаргара при възпалено гърло. Гаргара може да се прави и с профилактична цел, за предпазване от вирусни и бактериални инфекции на горните дихателни пътища.

     Използва се и във вид на прополисов мехлем. Има няколко варианта на приготвяне, но най-често срещаните са на комбинация на прополис със зехтин или ланолин.

     Медикаменти, които съдържат прополис  се използват за лечение и профилактика на лъчева болест.

     Прополисът също се използва за премахването на бенки, като се смесва с пчелен восък. Те се разтопяват на водна баня и се прибавя сокът на един лимон. Прополисът действа като антибиотик и помага бенката да падне, без да я наранява или да я разранява, и няма опасност от разпространяване на доброкачествените тумори, които се съдържат в бенката.

     Прополисът също помага и за отстраняването на брадавици.

    • Коментари
     Няма открити резултати
    • Коментирайте продукта
   • Newsletter